Site İçi Arama: "hayat"

Site içerisinde arama sonucu 12 sonuç bulundu.

İÇERİK

Tezgah Altı Alkali Su Cihazı YS-A99

Bu makine sayesinde içtiğiniz suyu kuvvetli bir antioksidan haline getirebilirsiniz. Kısa bir süre içerisinde bu yeni su iyonlaştırıcısının ürettiği iyonlaştırılmış alkalik ve asit suyun faydalarını görmeye başlayacaksınız. Dikkatle kullanıp bakımını gerektiği şekilde yaparsanız su iyonlaştırıcısı size yıllar süren güvenilir kalite hizmeti sunacaktır. En fazla faydayı sağlamak ve yeni su iyonlaştırıcınızı doğru bir şekilde kullanıp, gerekli bakımları yapmak için bu kullanım kılavuzunun tamamını okuyunuz. Her ne kadar iyonlaştırılmış alkali su sizin için bir yenilik olsa da, su iyonlaştırıcısı yaklaşık 75 yıl önce Rusya’da keşfedilmiştir. Bir ev cihazı geliştirip de pazarlamayı ilk başaranlar da Japonlardır. İyonlaştırılmış alkali su Japonya, Tayvan, Kore, Malezya, Endonezya ve Singapur gibi birçok insanın iyonlaştırılmış alkali su içmenin faydalarını deneyimlediği birçok ülkede oldukça popülerdir. Bedensel nemlendirmenin önemi ve iyonlaştırılmış suyun faydaları tanındıkça iyonlaştırılmış alkali suyun da popülerliği artmaktadır.

Sağlığımız İçin Suyun Önemi;

 

Gerçek sağlık vücut gerekli şekilde nemlendirilmeden elde edilemez. Vücuttaki her organ düzgün bir şekilde işlemek ve tam verim sağlamak adına suya bağımlıdır. Vücudumuzun çoğu sudan oluşmaktadır. İnsan vücudunun %70’i, beynimizin %85’i, kemiklerin %35’i, kanın %83’ü, akciğerlerin %79’u ve karaciğerin de %90’ı sudan oluşur. Vücut için sudan daha önemli hiçbir şey yoktur- alkali iyonlaştırılmış sudan da daha faydalı bir şey olamaz.

İyonlaştırılmış Alkali Su Nasıl Üretiliyor;

İyonlaştırılmış alkali su, elektroliz işlemi sayesinde elektronik olarak işlemden geçirilerek üretilen sudur. Su pozitif ve negatif elektrotlardan geçerken sudaki mineraller iyonlaştırılır ve o anda ayrılacak pozitif ve negatif iyonlar üretilir. Bu iki su (alkalik ve asidik) eşzamanlı olarak iyonlaştırma sürecinde üretilir ve iki farklı boru yoluyla dışarı atılır.

Alkali İyonlaştırılmış Suyun Sağlığa Faydaları;

Alkali iyonize su cihazı içtiğiniz suyu 9-10 pH seviyesine kadar çıkartır. Aynı zamanda bol oksijenli ,mineralli, iyonizer anti oksidan ve mikro molekül yapılı suya dönüştürür. Su ancak içerdiği oksijen ve mineraller ile zenginlik kazanan bir can yoldaşıdır. Bu özelliklerle alkali iyonizer suda bol miktarda bulunmaktadır. Sıradan sular suyun kirlilik durumuna göre yaklaşık 12 ile 15 su moleküllerinden oluşurlar. Bunu bir üzüm salkımına benzetebilirsiniz. Buna karşı alkali iyonize su 5 ila 6 su molekülü içerir. Buna paralel olarak mikro suyun içerdiği alkali minerallerde daha küçük kümelere bölünerek hücrelerimize nüfus edebilme yeteneğine sahiptir.  Buda vücudumuzdaki hücrelerin genç ve sağlıklı kalmasının en büyük etkenidir. Alkali formdaki mineraller 5 adettir. Bunlar, kalsiyum, potasyum, sodyum, magnezyum ve demir mineralleridir. Vücudumuzda sağlıklı alkali bir çevre yaratmak için son derece önemli olan bu mineraller vücut da ki asidik hücrelerle birleşirler ( Vücut daki bütün hastalıklı hücreler asidiktir) Vücut dan uzaklaştırılması gereken atıkların hepsi asidiktir. Örneğin yağ asitleri, asetik asit, kolestrol gibi asidik olup bu zararlı maddelerin güvenli bir biçimde vücudumuzdan atılabilmesi için öncelikle alkali mineraller ile nötralize edilmesi gerekir. (Vücudumuzun hayati önemi olan bu alkali mineralleri alırken kalorisi olmayan alkali su tek besin kaynağıdır. Alkali iyonizer su vücudumuzdaki hücrelerin içine girip asitleri temizleyerek, asitlerin ; ter , idrar ve bağırsak yoluyla dışarıya atılmasını sağlarlar. Vücutta oluşturulacak alkali rezervi adeta yüklü bir banka hesabı gibi olup herhangi bir anda asiditeyi nötralize ederek bizi hastalıklardan korur, genç ve sağlıklı bir hayat kılar.  

İyonlaştırılmış Alkalik Suyu Nasıl Tüketmeli

Bir bardağa ilk kez iyonlaştırılmış su doldurduğunuzda ufak kabarcıkları fark edeceksiniz. Bunlar sudaki antioksidanlardan biri olan hidroksil iyonlarıdır. Aynı zamanda vücuda ekstra oksijen ve dolayısıyla enerji sağlarlar. İyonlaştırılmış alkali suyun iyonlaştırıcıdan çıktığı andan itibaren oda sıcaklığında 24 saat , buzdolabında 48 saat muhafaza edilebilir,bu durumda tüketildiğinde alkali sudan maximum değeri alabilirsiniz.  

Asit İyonlaştırılmış Su Kullanmak – Bu Su Sadece Harici Tüketim İçindir! 

Kesik, şişlik, çizik, döküntü, diyabetik ülserler, sivrisinek ısırıkları, arı sokması, saç şekillendirici ve cilt nemlendirici, kuru ve çatlamış eller, kaşıntılı ciltler, akne ve egzama ve ayak mantarı gibi mantarların tedavisinde harici olarak kullanınız. Kan durdurucu olarak cildi sıkılaştırmak ve kırışıkları önlemek amacıyla kullanılır. Dişlerden etkili bir şekilde plak tabakasını yok eder ve boğaz ağrısı veya diğer ağız ağrılarını iyileştirmek amacıyla gargara olarak da kullanabilirsiniz. Sebze, meyve, et ve balığı bakterileri öldürmek için bu suyla yıkayabilirsiniz. Asidik su aynı zamanda bitkilerin büyümesini ve genel sağlığını da destekler ve kesilerek vazoya konan çiçeklerin de ömrünü ikiye katlar.


Detaylı Bilgi

Purezone Hava ve Yüzey Temizleme Cihazı

A. Farklı uygulama alanları.

Purezone Serisi ürünler, otel, ev, ofis gibi çok fazla tozun olmadığı ama organik kirlilik kaynaklarının olduğu iç mekan odaları temizlemek için uygundur. Purezone hava arıtıcıların ana tasarlanma fonksiyonları şunlardır:

a) Virüs, bakteri, küf, mantar ve küf sporları vs. dahil mikroskobik hayvanları öldürme;

b) İnsanlar, evcil hayvanlar, kumaşlar vs.’den çıkan kötü kokuları temizleme,

c) Dekorasyon malzemesi, mobilya ve eşyalardan çıkan benzen, formaldehit gibi organik bileşikleri ayrıştırma.

d) SO2, CO, amonyak gibi zehirli gazları nötrleştirme.

B. Farklı arındırma tekniği.

Purezone hava arıtıcılarının teknolojisi, foto-plazma, foto-kataliz oksidasyonu, ozon ve anyondur. Etkili arındırma elemanları, her köşeye pompalanır ve havayı aktif olarak temizler, reaksiyon alanı tüm odadır, bu nedenle Purezone ürünlerinin filtreye ihtiyacı yoktur.

C. Atmosfer kolloittir.

Kolloit, içinde boyutu yaklaşık 1 ila 100 nanometre olan, maddeden hızlıca çıkmayan ve hazırda filtrelenmiş olmayan partiküllerin bulunduğu, sürekli bir ortamda ince bölünmüş partiküller süspansiyonudur. Partiküllerin birleşmesi, günlük hayatta üretilen toz, elektrostatik yükleri oluşturur. Halıda yürümek gibi birleşmeyi hızlandırabilir. Bu yüzden, pencerelerimiz kapandıktan birkaç gün sonra bile odalarımız tozlu olur. Bu teoriye göre tozun birçoğu, iletim yoluyla getirilmek yerine odanın içinde oluşur. Purezone hava arıtıcının saldığı etkili elemanlar, birleşmeden önce havadaki organik partikülleri okside edip bozabilir ve bu fonksiyon da havadaki partikülleri büyük oranda azaltır.


Detaylı Bilgi

INDUCT 5000

Binalar (Hasta Bina Sendromu)

Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.

Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler,  katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.

Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.

Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.

Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.

Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.

 

Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?

Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.

 

ÇÖZÜM: ActivTek

  1. Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik

  2. Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma

  3. Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)

  4. Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması

  5. Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.

 

UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ

Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün   hastanelerdeki birçok  problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki   mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.  Bu mikrop ve bakteriler  hastane içine  çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba  gösterse de maalesef  çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan  Enfeksiyon  riski  bugün hastanelerin  en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların  tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok  önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;

  • MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar  ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-

  • Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve  ilaçlara  güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla  mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

  • Pek çok  derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.

  • Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir

 

ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili  alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle  perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde  mikroorganizmalardan arındırılır.

Tüm gün, her gün -  Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure  24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2  gibi  insan  dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar.  ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir.
  İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri,  ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb.
  Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara  maruz kalma endişesi  ile, Tüm  gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun  bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır.
  Gıda Sektöründe;

  • bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar

  • superbug enfeksiyonları

  • Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak

  • Raf ömrünün uzaması  beklentileri

  • Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi

Konuları maksimum önem taşımaktadır.

Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki  temizlik prosesine  benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la  hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.

Et ve süt işleme sanayi için  teknolojimiz maksimum  yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre  kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik  şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial  problemlere çözüm sağlanmış olur.

 

İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........

Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi

Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi  doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir.  Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar  hem müşteriler  hem de  personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.

Bu sektörlerde yaşanan  bazı sorunlar  şunlardır:

Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek  doluluk seviyeleri maalesef  havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması  özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel  diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler -  Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici  kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur.  Ayrıca yemek  pişirme  faaliyetleri havada  koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.

Geleneksel olarak, çözümün  zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber   birçok durumda  tekrarlanan bu  uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler  sorunu kaynağında  çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.

ActivTek ürünler  tüm boyutlardaki  binalar  için,  hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan  kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz  odalar ve  tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.

 

İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....

Genel

Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar

Çocukların akciğerleri  yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar   gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten  ya da enfeksiyondan  zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar  nefes aldıkça yetişkinlerden  daha fazla kirletici  teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik  ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla  ebeveynler ve öğretmenler evlerde   ve sınıflarda çocukların akciğerlerini  korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.

Çocuk yuvaları  ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi  sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir.  Bina hava kalitesini  yükseltme  imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda  farkında olmayabilir. Oysa  hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık  riski ve  bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek  çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.

ActivTek , ActivePure teknolojisi ile  havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin  teknoloji tüm gün, her gün  gelecekteki yetişkinleri  korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.


Detaylı Bilgi

pureWash Pro X2

Bakteri sayısında azalma

VOLLARA LaundryPure™ Sistemi üstün bakteri öldürme kabiliyetine sahip gelişmiş bir yıkama teknolojisidir. 400 milyar iyonun suda çözüldüğünü ve giysilerinizi neredeyse molekül seviyesinde etkileyen harika bir temizleme çözümü sağladığını hayal edin.

Bu sterilize etme yeteneği ve devamlı anti bakteriyel etkisi saflık anlayışınızı yeniden tanımlayacak.

 

ETKİLİ DOKU TEMİZLEME - LaundryPure™ ActivePure teknolojisi kullanarak yıkama ve durulama döngüleri sırasında Aktifleşmiş oksijeni serbest bırakır, bu döngüler de kumaşa derinlemesine nüfuz ederek etkili temizleme sağlar.

 

DEVAM EDEN TEMİZLEME GÜCÜ- Nano parçacıklar VE OZON yıkama ve durulama döngülerinde dağıtılırlar. Bu parçacıklar çamaşır makinesinin ömrü boyunca kumaşları temizleyebilir ve dezenfekte edebilirler… Ve bu etki sadece kumaşlarınızı korumakla kalmaz, aynı zamanda tamburunuzu ve bütün dâhili parçalarını da dezenfekte eder.

 

• Kumaş hacminde artış

Normal deterjanlar bir yıkama döngüsünden sonra asla giysimizden tamamen durulanmaz. Bu deterjanlar birikmeye devam eder ve kumaş ipliklerinin matlaşmasına neden olabilir. Vollara LaundryPure™ Sistemi bir kalıntı bırakmamakla kalmaz, sürüklenmiş deterjanı da daha önce tipik deterjanlarla yıkanmış giysiden çekip alarak kumaşların serbestçe hareket etmesine izin verir ve böylece giysileri daha yumuşak yapar. Tek şikâyetiniz giysilerinizin deterjanlarla yıkandıkları zamanlara göre daha fazla raf veya dolap yerine ihtiyaç duyması olabilir.

Yalnızca musluk suyu

Laundry Pure aktifleştirilmiş oksijenden geçirilmiş Musluk Suyu

Lider toz deterjan kullanılarak defalarca yıkanmış gömlek

Aynı gömlek ECOQUEST LaundryPure™ Sistemiyle 7 kere yıkanmış

Deterjanlar kumaşa hapsolur

 

• Hapsolmuş deterjanların ortadan kaldırılması renkleri daha canlı hale getirir.

Aynı sebeple, ECOQUEST LaundryPure™ Sistem kumaşların hacmini artırır ve deterjanların sebep olduğu alerjileri de ortadan kaldırır, sistem aynı zamanda renkli giysilerin renklerini daha da canlı hale getirir. Normal deterjanlar asıl bir yıkamadan sonra giysilerimizden tamamen arınmazlar. Bu deterjanlar birikerek renkler donuklaştırır. ECOQUEST LaundryPure™ Sistem sadece kalıntı bırakmamakla kalmaz, aynı zamanda daha önce sıradan deterjanla yıkanmış giysilere hapsolmuş deterjanı da çekip çıkarırlar, renkleri daha canlı hale getirir. Tecrübelerimize göre, daha önce kalıcı olarak renkleri solmuş kabul edilen giysiler, LaundryPure™ kullanarak tekrar hayata dönmüşlerdir.


Detaylı Bilgi

pureWash Pro X2

DETERJAN NEDİR?

Petro-Kimya ürünlerinden elde edilen, temizleme ve arıtma gibi işlemlerde kullanılan, toz, sıvı ya da krem şeklinde olabilen kimyasal maddelere ''Deterjan'' denilmektedir. Deterjan, kir sökücü anlamına gelmektedir ve sabun dışındaki temizliyicilerin tümü deterjan sınıfına girmektedir.

Deterjanların yoğun bir şekilde kullanımına II. Dünya Savaşı sırasında başlanılmıştır. Fakat deterjan temizlik amacıyla değil, sabun yapımında kullanılan yağlar, askeri araç ve silahları yağlamak amacıyla kullanılmıştır. Deterjan, sabun gibi kirleri, yağ lekelerini sökerek bunların suda asılı durumda kalmalarını sağlamaktadır. Deterjan sabunun yaptığı her işi yapabilse de sabun birçok kullanım alanında deterjanın yerini alamamaktadır.

Deterjan, suyun yüzey gerilimini azaltarak, temizlenecek nesnenin içine girmektedir. Bu şekilde kirler ve yağlar oldukları yerlerden çıkarak tekrar kirlerin nesneye yapışmasını önlemektedir. Deterjanın en önemli özelliklerinden biri de köpüklenmedir. Deterjanlar sert sularda bile kolayca köpürebilen bir yapıya sahiptir.

DETERJAN TARİHİ

15. yy. da İtalya, Venedik ve Savona’da, 17. yy. da ise Fransa Marseilles’da bazı sabun imalatçıları ortaya çıkmaya başlamıştır. 18. yy. da Michel Eugene Chevreul’un gerekli kimyasal formülleri ortaya bilimsel olarak sabun yapımı gerçekleşmiştir. Bundan sonra sabun imalatçılığı bütün Avrupa ve Kuzey Amerika’ya kadar yayılmıştır. 19. yy. da buhar makinesinin icadıyla sabun yapımı çok büyük endüstriyel bir sektör haline gelmiştir. 1907 yılında bir Alman firması “Persil” adında yeni bir ürününün marketlerde yerini almasıyla yüzyıllar boyunca kullanılan sabun, deterjan kavramına dönüşmüştür. Persil, sabunda bulunan maddelere ilave olarak sodıum perborate içermekteydi. Bundan dolayı adı Perborate + Silikat yani “PERSIL” olmuştur. Sabunun sert sularda eritildiği zaman yeterince köpürmemesi nedeniyle 1930 yılında ABD’de ilk deterjanlar yapılmaya başlanmıştır. Ve o zamandan bu yana deterjan yapımı başlı başına bir sanayii dalına dönüşmüştür.

1950'li yıllarda toz bulaşık deterjanları, sıvı çamaşır deterjanları, sıvı elde bulaşık deterjanları, çamaşır yumuşatıcılar ve oksijen ağartıcılı deterjanlar 1960’lı yıllarda önyıkama için kir ve leke çıkarıcılar, 1970’li yıllarda sıvı el sabunları çamaşır yumuşatıcıları ve yumuşatıcılı deterjanlar, 1980’li yıllarda soğuk suda çözünebilen deterjanlar ve bulaşık makineleri için sıvı bulaşık deterjanları, 1990’lı yıllarda ise ultra toz ve sıvı detarjanlar, ultra yoğunlaştırılmış çamaşır yumuşatıcılar, bulaşık makineleri için jel bulaşık deterjanları market raflarındaki yerlerini almışlardır.

DETERJAN ÜRETİMİ

Deterjanlar kullanım amaçlarına göre sıvı veya toz deterjan olarak üretilmektedirler. Deterjanda bulunan yüzey aktif madde ve kuvvetini artıran “yapıcı” maddelerin oranı dokuma yıkamasında aynıdır. Sıvı deterjanda ise mineral kirinin az olduğu bulaşıklarda yüzey aktif maddenin oranı arttırılmaktadır. Yağlı kirleri yüzey aktif madde, katı tanecikleri ise yapıcı çözmektedir.

Toz deterjan üretiminde, temel deterjan maddesinden, köpük arttırıcı, yapıcı ve düzeltici kullanılarak bir hamur yapılır ve bu karışım bir kurutma kulesinde püskürtme yardımıyla kurutularak içi boş, toz kürecikler haline getirilir. Sıvı deterjanın üretimi ise toz deterjana oranla daha basittir.

 

DETERJAN KATKI MADDELERİ

- Kompleksleştiriciler

- Ağartıcılar ve Stabilizatörler

- Korozyon önleyiciler

- Optik beyazlatıcılar

- Kolloidal taşıyıcılar

- Köpük ayarlayıcılar

- Dolgu maddeleri

- Dezenfektanlar

- Parfüm

- Ovucular, enzimler ve diğer aktif madde katkıları

 

DETERJANIN ZARARLARI

Günlük hayatımızda temizlik ve hijyen amacıyla sıklıkla kullandığımız deterjanın zararları olduğu bilinmektedir. Cilt üzerinde egzama ve mantar gibi hastalıklara sebep olmasının yanı sıra, içme suları ve deterjanla temizlenen bulaşıklarda kalan deterjan atıkları yoluyla da sindirim sisteminde de rahatsızlıklara neden olmaktadır. Ayrıca, deterjanlar kullanıldıktan sonra biyolojik olarak parçalanmadıkları için çevre kirliliğine de sebep olmaktadır.

 

SIVI DETERJAN

Türkiye'de çeşitli küçük atolyelerde sıvı deterjan üretimi yaygın şekilde yapılmaktadır. Ancak işin biraz daha derinine inilecek olunursa Lever, Benckiser gibi büyük firmalar tarafından sıvı deterjan üretimi ciddi şekilde yapılmaktadır.
Türkiye'de sıvı, toz ve krem deterjanların büyük bir kısmı, sektörde faaliyet gösteren 6 büyük firma tarafından üretilmektedir. Ülkemizde deterjan tüketiminin yılda 300. 000 ile 350. 000 ton civarında olduğu tahmin edilmektedir. Fakat, gerek deterjan üretim kapasitelerinin artışı, gerekse LABSA üreticisi olan firmaların kendi ürettikleri LABSA’yı, özellikle ihracat artışı dolayısıyla hem ihraç etmeleri hem de kendi deterjan üretiminde kullanmaları LABSA’ya olan talebin hızla artmasına neden olmaktadır.


Detaylı Bilgi

INDUCT 2000

Binalar (Hasta Bina Sendromu)

Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.

Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler,  katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.

Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.

Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.

Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.

Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.

Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?

Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.

 

ÇÖZÜM: ActivTek

  1. Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik

  2. Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma

  3. Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)

  4. Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması

  5. Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.

UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ

Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün   hastanelerdeki birçok  problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki   mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.  Bu mikrop ve bakteriler  hastane içine  çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba  gösterse de maalesef  çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan  Enfeksiyon  riski  bugün hastanelerin  en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların  tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok  önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;

  • MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar  ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-

  • Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve  ilaçlara  güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla  mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

  • Pek çok  derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.

  • Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir

 

ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili  alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle  perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde  mikroorganizmalardan arındırılır.

Tüm gün, her gün -  Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure  24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2  gibi  insan  dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar.  ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir. 
  İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri,  ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb. 
  Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara  maruz kalma endişesi  ile, Tüm  gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun  bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır. 
  Gıda Sektöründe;

  • bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar

  • superbug enfeksiyonları

  • Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak

  • Raf ömrünün uzaması  beklentileri

  • Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi

Konuları maksimum önem taşımaktadır.

Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki  temizlik prosesine  benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la  hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.

Et ve süt işleme sanayi için  teknolojimiz maksimum  yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre  kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik  şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial  problemlere çözüm sağlanmış olur.

İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........

Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi

Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi  doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir.  Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar  hem müşteriler  hem de  personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.

Bu sektörlerde yaşanan  bazı sorunlar  şunlardır:

Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek  doluluk seviyeleri maalesef  havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması  özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel  diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler -  Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici  kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur.  Ayrıca yemek  pişirme  faaliyetleri havada  koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.

Geleneksel olarak, çözümün  zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber   birçok durumda  tekrarlanan bu  uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler  sorunu kaynağında  çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.

ActivTek ürünler  tüm boyutlardaki  binalar  için,  hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan  kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz  odalar ve  tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.

İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....

Genel

Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar

Çocukların akciğerleri  yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar   gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten  ya da enfeksiyondan  zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar  nefes aldıkça yetişkinlerden  daha fazla kirletici  teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik  ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla  ebeveynler ve öğretmenler evlerde   ve sınıflarda çocukların akciğerlerini  korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.

Çocuk yuvaları  ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi  sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir.  Bina hava kalitesini  yükseltme  imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda  farkında olmayabilir. Oysa  hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık  riski ve  bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek  çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.

ActivTek , ActivePure teknolojisi ile  havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin  teknoloji tüm gün, her gün  gelecekteki yetişkinleri  korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.


Detaylı Bilgi

INDUCT 10000

Binalar (Hasta Bina Sendromu)

Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.

Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler,  katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.

Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.

Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.

Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.

Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.

 

Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?

Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.

 

ÇÖZÜM: ActivTek

  1. Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik

  2. Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma

  3. Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)

  4. Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması

  5. Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.

 

UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ

Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün   hastanelerdeki birçok  problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki   mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.  Bu mikrop ve bakteriler  hastane içine  çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba  gösterse de maalesef  çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan  Enfeksiyon  riski  bugün hastanelerin  en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların  tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok  önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;

  • MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar  ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-

  • Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve  ilaçlara  güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla  mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

  • Pek çok  derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.

  • Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir

 

ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili  alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle  perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde  mikroorganizmalardan arındırılır.

Tüm gün, her gün -  Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure  24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2  gibi  insan  dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar.  ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir. 
  İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri,  ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb. 
  Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara  maruz kalma endişesi  ile, Tüm  gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun  bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır. 
  Gıda Sektöründe;

  • bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar

  • superbug enfeksiyonları

  • Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak

  • Raf ömrünün uzaması  beklentileri

  • Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi

Konuları maksimum önem taşımaktadır.

Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki  temizlik prosesine  benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la  hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.

Et ve süt işleme sanayi için  teknolojimiz maksimum  yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre  kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik  şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial  problemlere çözüm sağlanmış olur.

 

İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........

Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi

Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi  doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir.  Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar  hem müşteriler  hem de  personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.

Bu sektörlerde yaşanan  bazı sorunlar  şunlardır:

Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek  doluluk seviyeleri maalesef  havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması  özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel  diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler -  Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici  kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur.  Ayrıca yemek  pişirme  faaliyetleri havada  koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.

Geleneksel olarak, çözümün  zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber   birçok durumda  tekrarlanan bu  uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler  sorunu kaynağında  çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.

ActivTek ürünler  tüm boyutlardaki  binalar  için,  hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan  kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz  odalar ve  tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.

 

İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....

Genel

Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar

Çocukların akciğerleri  yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar   gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten  ya da enfeksiyondan  zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar  nefes aldıkça yetişkinlerden  daha fazla kirletici  teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik  ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla  ebeveynler ve öğretmenler evlerde   ve sınıflarda çocukların akciğerlerini  korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.

Çocuk yuvaları  ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi  sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir.  Bina hava kalitesini  yükseltme  imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda  farkında olmayabilir. Oysa  hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık  riski ve  bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek  çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.

ActivTek , ActivePure teknolojisi ile  havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin  teknoloji tüm gün, her gün  gelecekteki yetişkinleri  korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.


Detaylı Bilgi

HABERLER

Hava ve yüzey Virüs temizleme cihazı

Binalar (Hasta Bina Sendromu)

Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.

Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler,  katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.

Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.

Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.

Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.

Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.

 

Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?

Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.

 

ÇÖZÜM: ActivTek

  1. Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik

  2. Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma

  3. Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)

  4. Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması

  5. Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.

 

UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ

Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün   hastanelerdeki birçok  problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki   mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.  Bu mikrop ve bakteriler  hastane içine  çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba  gösterse de maalesef  çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan  Enfeksiyon  riski  bugün hastanelerin  en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların  tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok  önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;

  • MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar  ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-

  • Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve  ilaçlara  güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla  mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

  • Pek çok  derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.

  • Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir

 

ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili  alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle  perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde  mikroorganizmalardan arındırılır.

Tüm gün, her gün -  Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure  24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2  gibi  insan  dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar.  ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir. 
  İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri,  ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb. 
  Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara  maruz kalma endişesi  ile, Tüm  gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun  bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır. 
  Gıda Sektöründe;

  • bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar

  • superbug enfeksiyonları

  • Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak

  • Raf ömrünün uzaması  beklentileri

  • Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi

Konuları maksimum önem taşımaktadır.

Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki  temizlik prosesine  benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la  hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.

Et ve süt işleme sanayi için  teknolojimiz maksimum  yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre  kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik  şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial  problemlere çözüm sağlanmış olur.

 

İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........

Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi

Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi  doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir.  Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar  hem müşteriler  hem de  personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.

Bu sektörlerde yaşanan  bazı sorunlar  şunlardır:

Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek  doluluk seviyeleri maalesef  havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması  özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel  diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler -  Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici  kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur.  Ayrıca yemek  pişirme  faaliyetleri havada  koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.

Geleneksel olarak, çözümün  zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber   birçok durumda  tekrarlanan bu  uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler  sorunu kaynağında  çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.

ActivTek ürünler  tüm boyutlardaki  binalar  için,  hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan  kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz  odalar ve  tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.

 

İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....

Genel

Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar

Çocukların akciğerleri  yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar   gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten  ya da enfeksiyondan  zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar  nefes aldıkça yetişkinlerden  daha fazla kirletici  teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik  ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla  ebeveynler ve öğretmenler evlerde   ve sınıflarda çocukların akciğerlerini  korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.

Çocuk yuvaları  ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi  sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir.  Bina hava kalitesini  yükseltme  imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda  farkında olmayabilir. Oysa  hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık  riski ve  bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek  çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.

ActivTek , ActivePure teknolojisi ile  havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin  teknoloji tüm gün, her gün  gelecekteki yetişkinleri  korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.


Detaylı Bilgi

Ozon Cihazı Nedir? Nasıl Kullanılır

Binalar (Hasta Bina Sendromu)

Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.

Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler,  katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.

Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.

Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.

Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.

Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.

 

Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?

Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.

 

ÇÖZÜM: ActivTek

  1. Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik

  2. Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma

  3. Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)

  4. Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması

  5. Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.

 

UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ

Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün   hastanelerdeki birçok  problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki   mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.  Bu mikrop ve bakteriler  hastane içine  çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba  gösterse de maalesef  çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan  Enfeksiyon  riski  bugün hastanelerin  en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların  tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok  önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;

  • MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar  ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-

  • Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve  ilaçlara  güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla  mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

  • Pek çok  derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.

  • Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir

 

ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili  alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle  perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde  mikroorganizmalardan arındırılır.

Tüm gün, her gün -  Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure  24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2  gibi  insan  dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar.  ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir. 
  İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri,  ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb. 
  Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara  maruz kalma endişesi  ile, Tüm  gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun  bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır. 
  Gıda Sektöründe;

  • bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar

  • superbug enfeksiyonları

  • Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak

  • Raf ömrünün uzaması  beklentileri

  • Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi

Konuları maksimum önem taşımaktadır.

Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki  temizlik prosesine  benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la  hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.

Et ve süt işleme sanayi için  teknolojimiz maksimum  yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre  kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik  şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial  problemlere çözüm sağlanmış olur.

 

İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........

Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi

Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi  doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir.  Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar  hem müşteriler  hem de  personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.

Bu sektörlerde yaşanan  bazı sorunlar  şunlardır:

Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek  doluluk seviyeleri maalesef  havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması  özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel  diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler -  Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici  kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur.  Ayrıca yemek  pişirme  faaliyetleri havada  koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.

Geleneksel olarak, çözümün  zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber   birçok durumda  tekrarlanan bu  uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler  sorunu kaynağında  çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.

ActivTek ürünler  tüm boyutlardaki  binalar  için,  hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan  kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz  odalar ve  tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.

 

İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....

Genel

Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar

Çocukların akciğerleri  yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar   gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten  ya da enfeksiyondan  zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar  nefes aldıkça yetişkinlerden  daha fazla kirletici  teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik  ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla  ebeveynler ve öğretmenler evlerde   ve sınıflarda çocukların akciğerlerini  korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.

Çocuk yuvaları  ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi  sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir.  Bina hava kalitesini  yükseltme  imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda  farkında olmayabilir. Oysa  hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık  riski ve  bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek  çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.

ActivTek , ActivePure teknolojisi ile  havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin  teknoloji tüm gün, her gün  gelecekteki yetişkinleri  korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.


Detaylı Bilgi

Ozonla Dezenfeksiyon kullanımı hakkında

Binalar (Hasta Bina Sendromu)

Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.

Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler,  katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.

Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.

Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.

Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.

Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.

 

Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?

Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.

 

ÇÖZÜM: ActivTek

  1. Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik

  2. Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma

  3. Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)

  4. Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması

  5. Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.

 

UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ

Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün   hastanelerdeki birçok  problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki   mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.  Bu mikrop ve bakteriler  hastane içine  çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba  gösterse de maalesef  çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan  Enfeksiyon  riski  bugün hastanelerin  en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların  tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok  önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;

  • MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar  ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-

  • Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve  ilaçlara  güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla  mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

  • Pek çok  derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.

  • Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir

 

ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili  alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle  perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde  mikroorganizmalardan arındırılır.

Tüm gün, her gün -  Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure  24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2  gibi  insan  dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar.  ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir. 
  İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri,  ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb. 
  Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara  maruz kalma endişesi  ile, Tüm  gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun  bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır. 
  Gıda Sektöründe;

  • bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar

  • superbug enfeksiyonları

  • Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak

  • Raf ömrünün uzaması  beklentileri

  • Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi

Konuları maksimum önem taşımaktadır.

Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki  temizlik prosesine  benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la  hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.

Et ve süt işleme sanayi için  teknolojimiz maksimum  yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre  kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik  şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial  problemlere çözüm sağlanmış olur.

 

İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........

Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi

Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi  doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir.  Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar  hem müşteriler  hem de  personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.

Bu sektörlerde yaşanan  bazı sorunlar  şunlardır:

Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek  doluluk seviyeleri maalesef  havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması  özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel  diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler -  Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici  kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur.  Ayrıca yemek  pişirme  faaliyetleri havada  koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.

Geleneksel olarak, çözümün  zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber   birçok durumda  tekrarlanan bu  uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler  sorunu kaynağında  çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.

ActivTek ürünler  tüm boyutlardaki  binalar  için,  hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan  kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz  odalar ve  tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.

 

İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....

Genel

Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar

Çocukların akciğerleri  yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar   gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten  ya da enfeksiyondan  zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar  nefes aldıkça yetişkinlerden  daha fazla kirletici  teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik  ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla  ebeveynler ve öğretmenler evlerde   ve sınıflarda çocukların akciğerlerini  korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.

Çocuk yuvaları  ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi  sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir.  Bina hava kalitesini  yükseltme  imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda  farkında olmayabilir. Oysa  hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık  riski ve  bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek  çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.

ActivTek , ActivePure teknolojisi ile  havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin  teknoloji tüm gün, her gün  gelecekteki yetişkinleri  korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.


Detaylı Bilgi


KATEGORİLER

ANA SAYFA

Demo Grup; Sağlıklı Yaşam Teknolojileri ile; Activtek, Alkamineral, Ecoquest, EFX Performans, Oreck, Laundry Pure, Purelight ve Radical Waters markalarımızla hizmetinizdeyiz.
Detaylı Bilgi


ÜRÜNLER

pureAir MOTION

Duman ve Kokuları Giderir
Bakteri ve Virüsleri Azaltır
Küme İyon Teknolojisi
Üç Harika Renk / Yüzey
Ozon içermez
Kullanışlı Bardaklık Tasarımı

pureAir MOTION, aracınız için bir bardak tutacağına rahatça uyan kompakt bir hava temizleme çözümüdür. Solunum alanınızdaki partikülleri ve kokuları gidermek için etkili bir Küme İyon Teknolojisi kullanır ve hatta bakteri ve virüsleri azaltabilir.

Küme İyon Teknolojisi, doğanın, hayatta kalabilmeleri için gerekli olan hidrojenin havadaki mikrobiyal mikrobiyalini soyan hidroksiller oluşturmak için pozitif ve negatif iyonları kullanarak havayı temizleme şeklini kopyalar. Ek olarak, pozitif ve negatif yüklerin bu doğal dengesi, havadaki partikülleri azaltmaya yardımcı olur, böylece havayı sadece burnunuz için değil özellikle solunum yollarınız için taze ve sağlıklı hale getirir!


Detaylı Bilgi