Binalar (Hasta Bina Sendromu)
Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.
Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler, katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.
Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.
Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.
Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.
Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.
Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?
Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.
ÇÖZÜM: ActivTek
Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik
Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma
Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)
Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması
Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.
UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ
Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün hastanelerdeki birçok problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır. Bu mikrop ve bakteriler hastane içine çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba gösterse de maalesef çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan Enfeksiyon riski bugün hastanelerin en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;
MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-
Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve ilaçlara güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla mücadele etmek zorunda kalıyorlar.
Pek çok derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.
Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir
ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde mikroorganizmalardan arındırılır.
Tüm gün, her gün - Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure 24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2 gibi insan dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar. ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir.
İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri, ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb.
Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara maruz kalma endişesi ile, Tüm gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır.
Gıda Sektöründe;
bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar
superbug enfeksiyonları
Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak
Raf ömrünün uzaması beklentileri
Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi
Konuları maksimum önem taşımaktadır.
Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki temizlik prosesine benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.
Et ve süt işleme sanayi için teknolojimiz maksimum yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial problemlere çözüm sağlanmış olur.
İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........
Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi
Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir. Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar hem müşteriler hem de personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.
Bu sektörlerde yaşanan bazı sorunlar şunlardır:
Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek doluluk seviyeleri maalesef havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler - Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur. Ayrıca yemek pişirme faaliyetleri havada koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.
Geleneksel olarak, çözümün zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber birçok durumda tekrarlanan bu uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler sorunu kaynağında çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.
ActivTek ürünler tüm boyutlardaki binalar için, hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz odalar ve tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.
İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....
Genel
Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar
Çocukların akciğerleri yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten ya da enfeksiyondan zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar nefes aldıkça yetişkinlerden daha fazla kirletici teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla ebeveynler ve öğretmenler evlerde ve sınıflarda çocukların akciğerlerini korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.
Çocuk yuvaları ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir. Bina hava kalitesini yükseltme imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda farkında olmayabilir. Oysa hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık riski ve bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.
ActivTek , ActivePure teknolojisi ile havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin teknoloji tüm gün, her gün gelecekteki yetişkinleri korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.
Binalar (Hasta Bina Sendromu)
Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.
Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler, katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.
Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.
Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.
Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.
Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.
Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?
Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.
ÇÖZÜM: ActivTek
Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik
Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma
Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)
Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması
Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.
UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ
Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün hastanelerdeki birçok problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır. Bu mikrop ve bakteriler hastane içine çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba gösterse de maalesef çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan Enfeksiyon riski bugün hastanelerin en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;
MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-
Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve ilaçlara güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla mücadele etmek zorunda kalıyorlar.
Pek çok derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.
Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir
ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde mikroorganizmalardan arındırılır.
Tüm gün, her gün - Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure 24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2 gibi insan dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar. ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir.
İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri, ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb.
Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara maruz kalma endişesi ile, Tüm gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır.
Gıda Sektöründe;
bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar
superbug enfeksiyonları
Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak
Raf ömrünün uzaması beklentileri
Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi
Konuları maksimum önem taşımaktadır.
Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki temizlik prosesine benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.
Et ve süt işleme sanayi için teknolojimiz maksimum yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial problemlere çözüm sağlanmış olur.
İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........
Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi
Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir. Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar hem müşteriler hem de personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.
Bu sektörlerde yaşanan bazı sorunlar şunlardır:
Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek doluluk seviyeleri maalesef havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler - Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur. Ayrıca yemek pişirme faaliyetleri havada koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.
Geleneksel olarak, çözümün zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber birçok durumda tekrarlanan bu uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler sorunu kaynağında çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.
ActivTek ürünler tüm boyutlardaki binalar için, hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz odalar ve tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.
İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....
Genel
Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar
Çocukların akciğerleri yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten ya da enfeksiyondan zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar nefes aldıkça yetişkinlerden daha fazla kirletici teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla ebeveynler ve öğretmenler evlerde ve sınıflarda çocukların akciğerlerini korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.
Çocuk yuvaları ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir. Bina hava kalitesini yükseltme imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda farkında olmayabilir. Oysa hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık riski ve bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.
ActivTek , ActivePure teknolojisi ile havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin teknoloji tüm gün, her gün gelecekteki yetişkinleri korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.
Binalar (Hasta Bina Sendromu)
Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.
Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler, katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.
Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.
Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.
Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.
Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.
Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?
Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.
ÇÖZÜM: ActivTek
Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik
Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma
Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)
Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması
Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.
UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ
Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün hastanelerdeki birçok problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır. Bu mikrop ve bakteriler hastane içine çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba gösterse de maalesef çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan Enfeksiyon riski bugün hastanelerin en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;
MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-
Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve ilaçlara güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla mücadele etmek zorunda kalıyorlar.
Pek çok derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.
Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir
ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde mikroorganizmalardan arındırılır.
Tüm gün, her gün - Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure 24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2 gibi insan dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar. ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir.
İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri, ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb.
Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara maruz kalma endişesi ile, Tüm gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır.
Gıda Sektöründe;
bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar
superbug enfeksiyonları
Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak
Raf ömrünün uzaması beklentileri
Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi
Konuları maksimum önem taşımaktadır.
Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki temizlik prosesine benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.
Et ve süt işleme sanayi için teknolojimiz maksimum yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial problemlere çözüm sağlanmış olur.
İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........
Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi
Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir. Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar hem müşteriler hem de personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.
Bu sektörlerde yaşanan bazı sorunlar şunlardır:
Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek doluluk seviyeleri maalesef havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler - Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur. Ayrıca yemek pişirme faaliyetleri havada koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.
Geleneksel olarak, çözümün zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber birçok durumda tekrarlanan bu uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler sorunu kaynağında çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.
ActivTek ürünler tüm boyutlardaki binalar için, hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz odalar ve tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.
İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....
Genel
Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar
Çocukların akciğerleri yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten ya da enfeksiyondan zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar nefes aldıkça yetişkinlerden daha fazla kirletici teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla ebeveynler ve öğretmenler evlerde ve sınıflarda çocukların akciğerlerini korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.
Çocuk yuvaları ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir. Bina hava kalitesini yükseltme imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda farkında olmayabilir. Oysa hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık riski ve bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.
ActivTek , ActivePure teknolojisi ile havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin teknoloji tüm gün, her gün gelecekteki yetişkinleri korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.
Binalar (Hasta Bina Sendromu)
Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.
Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler, katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.
Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.
Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.
Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.
Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.
Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?
Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.
ÇÖZÜM: ActivTek
Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik
Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma
Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)
Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması
Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.
UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ
Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün hastanelerdeki birçok problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır. Bu mikrop ve bakteriler hastane içine çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba gösterse de maalesef çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan Enfeksiyon riski bugün hastanelerin en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;
MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-
Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve ilaçlara güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla mücadele etmek zorunda kalıyorlar.
Pek çok derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.
Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir
ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde mikroorganizmalardan arındırılır.
Tüm gün, her gün - Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure 24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2 gibi insan dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar. ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir.
İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri, ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb.
Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara maruz kalma endişesi ile, Tüm gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır.
Gıda Sektöründe;
bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar
superbug enfeksiyonları
Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak
Raf ömrünün uzaması beklentileri
Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi
Konuları maksimum önem taşımaktadır.
Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki temizlik prosesine benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.
Et ve süt işleme sanayi için teknolojimiz maksimum yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial problemlere çözüm sağlanmış olur.
İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........
Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi
Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir. Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar hem müşteriler hem de personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.
Bu sektörlerde yaşanan bazı sorunlar şunlardır:
Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek doluluk seviyeleri maalesef havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler - Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur. Ayrıca yemek pişirme faaliyetleri havada koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.
Geleneksel olarak, çözümün zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber birçok durumda tekrarlanan bu uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler sorunu kaynağında çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.
ActivTek ürünler tüm boyutlardaki binalar için, hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz odalar ve tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.
İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....
Genel
Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar
Çocukların akciğerleri yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten ya da enfeksiyondan zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar nefes aldıkça yetişkinlerden daha fazla kirletici teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla ebeveynler ve öğretmenler evlerde ve sınıflarda çocukların akciğerlerini korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.
Çocuk yuvaları ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir. Bina hava kalitesini yükseltme imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda farkında olmayabilir. Oysa hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık riski ve bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.
ActivTek , ActivePure teknolojisi ile havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin teknoloji tüm gün, her gün gelecekteki yetişkinleri korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.
Hepimiz sürekli olarak hem iç hem de dış etkilere tepki veren Doğal bir enerji alanı ile çevriliyiz..Günümüz dünyası hepimizin etrafında elektronik kirlilik yaratan terminallerin, kablosuz ve teknoloji güdümlü cihazların bulunduğu bir ortamdır. Bu kirlilik vücudun doğal biyoelektrik enerji alanını yıkıcı etkisiyle” statik “hale getirerek hücreler, organlar ve kaslarda ciddi sorunlara yol açar.
İnsan vücudu, düzgün çalışması için biyoelektrik üretir.Biyoelektrik beyinsel faaliyetleri düzenler adrenalin tetikler , kas hareketlerini yönetir ve hatta kalplerimizin atmasını sağlar. Vücudumuzda oluşan'statik' yapı bu süreçlere engel olabilir ve zayıf kaslar, kötü denge ve enerji kaybına yol açmaktadır.
EFX ürünlerindeki hologramlar içerdiği 100 ‘ü aşkın algoritma sayesinde vücudun doğal frekanslarını yeniden düzenleyerek “statik oluşumu filtre eder ve bu sayede hücrelerin iletişimini tekrar olması gereken düzeye çıkartır.
EFX ürünleri, vücudunuzun biyoelektrik alanının yaklaşık 2-3 cm uzaklıktaki her yerinden hemen etkisini gösterecektir..Dolayısıyla etkili olması için direkt olarak cildinizle temas etmesi gerekmez. Ancak, eller ve ayaklar gibi vücudunuzun kilit enerji merkezlerine yakın tutulduğunda etkiler daha yaygın olabilir.
Bilekliği, bilezik ve kolye modellerine ek olarak, EFX hologramları kendinden yapıştırıcılı arka yüzeyleri sayesinde kolaylıkla giysi ,kemer, şapka üzerine yada ayakkabı içine yapıştırılarak kullanılabilir.
EFX hologramları, ağrı yaşanan alanlara yapıştırıldığı takdirde akupunktur iğneleri gibi etki göstererek çok kısa bir sürede iyileşme sağlayabilir.Özellikle baş ağrılarında şakağın her iki yanına yapıştırılması durumunda çok etkili olur.
Vücudunuzun düzgün olarak ayarlanmış mı?
Hepimiz sürekli olarak hem iç hem de dış etkilere tepki veren Doğal bir enerji alanı ile çevriliyiz. Bu enerji alanı kesintiye uğradığında vücudun performans ve aktivitesi ciddi şekilde azalır.Bu durum hasaselektronik cihazların en doğru frekansta çalışmadığı zaman gösterdiği tepkiye benzer bir sonuç doğurur.Diğer taraftan en uygun frekans yakalandığında kaslar gevşer, kan akımı artar ve gerginlik azalır.
EFX's hologram teknolojisi insan ve hayvanlarda bu enerji alanı ile hücresel düzeyde etkileşim kuran algoritmalar ve frekanslar içerir. EFX ürünleri vücutta özellikle el ve ayaklar gibi kilit enerji merkezlerine yakın tutulduğunda , vücudun doğal biyoelektrik frekanslarını düzenleyerek en uyumlu hale getirir.
EFX hemen içerdiği yüksek fonksiyon ve performans enerjisini açığa çıkartarak vücudu en doğru frekansa ayarlar.
Bu etkinin en dikkate değer sonuçları şunlardır:
• denge ve kuvvet artışı
• Geliştirilmiş esneklik ve hareket
• Daha iyi odaklanma ve uyanıklık
• Stres ve gerginlik azalması
• Daha hızlı iyileşme süresi
• Jet lag ve hareket kabiliyetini azaltan hastalıklarda ciddi olumlu katkı.
**Biyoelektrik terapi aygıtları konusunda açık bilimsel kanıt eksikliği olduğundan bizler FDA ve diğer tıbbi profesyonel ekipler tarafından aksi sabit oluncaya kadar ürünlerimizin medikal kategori içinde değerlendirilmemesini, hiç bir hastalığın direkt olarak teşhis ve tedavisi amacıyla kullanılmamasını ancak çok sayıda olumlu etkinin gözlemlenmesinden dolayı tavsiye ettiğimizi belirtiriz.
Gerçeği arama çalışmaları sürüyor. Yeterli tıbbi bilimsel kanıt toplanana ve FDA onay verene kadar EFX ürünlerinin etkisi tıbbi açıdan “PLASEBO ETKİ” olarak değerlendirilebilir. Ancak size soruyoruz. . . gerçek zamanlı EFX etkilerinin deneyimlenmiş olması ve hatta kullanıcılar üzerinde test yapılırken haberleri olmadan ürünlerin vücutları üzerine konması, hala bir plasebo etkiyi nasıl açıklar?